ВЕЛОСИПЕДИ

Обувки - Boreal - Brenta

  • Кат. номер: 3740

Brenta са мъжки туристически обувки, идеални за виа ферата, технични подходи и  продължителни преходи. Комфортни, стабилни и здрави, снабдени с мембрана, те са съвместими с полуавтоматични котки, което ги прави подходящи за пресичане на снежни петна и заледявания, както и за по-леки зимни маршрути.

 

Brenta е вашият първи избор за обувка за изкачване по маршрутите за катерене (виа ферата) високо в планината. Обувките за виа ферата трябва да са удобни за ходене по дългите подходи, да е съвместима с котки за пресичане на места покрити със сняг и трябва да бъде прецизна за катерене и трудно изкачване.

Brenta са туристически обувки, създадени да правят всичко това с лекота. 

 

ОПИСАНИЕ НА ПРОДУКТА

Горната част е изработена от здрава естествена сплит кожа (долният слой на животинската кожа) с дебелина 2,6 мм, със стратегически поставени гъвкави текстилни панели за допълнителен комфорт. Отворът отпред, който се затваря с връзките стига почти до пръстите, с което се постига голям диапазон на регулиране на обема на обувката и осигурява прецизно прилягане и голям контрол при изкачване. Щедро подсилено PU (полиуретаново) бомбе осигурява защита от износване по неравен терен и добавя сцепление при мушване на крака в цепнатини и дупки. Brenta разполага с уникална мембрана Dry-Line® на BOREAL, която е напълно водоустойчива и има превъзходни показатели за пренос и отвеждане на топлината и влагата от краката, за да ви помогне да ги запазите сухи при всякакви атмосферни условия.

Обувките Brenta са съвместими с полуавтоматични котки и са подходящи за пресичане на сняг и ледници, както за и по-лесни зимни маршрути и обичаен летен алпинизъм. Въпреки че са достатъчно твърди (неогъващи се) за котки, Brenta може удобно да се използват за ходене на дълги разстояния. Комфортът под краката обути с Brenta е значително подобрен от специална междинна подметка, която има мека подплатена горна повърхност от EVA (етилен винил ацетат) и допълнителна възглавница в областта на петата, заедно с вложки от TPU (термопластичен полиуретан) за подобрена опора при усукване. Висококачествената гумена подметка Vibram® New Mulaz разполага със специална зона за катерене под пръстите на краката и предлага отлично сцепление върху широк спектър от повърхности.

 

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ

ГОРНА ЧАСТ: Първокачествена сплит кожа с дебелина 2.6 мм и водоустойчив Lycra Intech. Гумено бомбе и страничен елемент от PU за защита.

ПОДПЛАТА: Мембрана на Boreal Dry-Line® за абсолютна водоустойчивост и превъзходно дишане.

МЕЖДИННА ПОДМЕТКА: Boreal PBG-650 със странични подсилвания за контрол на усукването. Амортизиращ слой EVA за подобрен комфорт.

ПОДМЕТКА: Нова подметка Vibram Mulaz с двойна плътност, амортизиращи PU и EVA под петата за комфорт. Елемент от TPU на петата  за закрепване на полуавтоматични крампони. Стабилизатор в метатарзалната зона от TPU елемент.

УПОТРЕБА: Особено подходящ за виа ферата (катерене по обезопасен маршрут) и изкачване. За терени с умерен сняг и заледявания.

ТЕГЛО: 1354 грама за чифт, размер 42 EU

 

ТЕХНОЛОГИИ 

Heel Fit система

Системата Heel Fit (HFS) (система за прилягане на петата към обувката) се състои от анатомично оформени парчета от пенест уплътнителен материал, които държат петата удобно и сигурно на място, за да се избегне нежелано движение, което може да доведе до по-голямо триене и образуване на мехури.

Dry-Line

Dry-Line® е много повече от водоустойчива мембрана; това е уникална облицовъчна система, разработена от Boreal с превъзходно качество и надеждност. Dry-Line® се използва изключително за Boreal и гарантира оптимален микроклимат и комфорт на краката ви.

539,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 539,00 лв.
Моля, изберете:
Характеристики
Характеристики
ОБУВКИ
ТУРИЗЪМ
Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!